Kick-Off Spoorzoekers – Maak kinderen erfgoedwijs!

Op dinsdag 26 maart is de kick-off bijeenkomst van Spoorzoekers, de erfgoedleerlijn voor het basisonderwijs in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Kinderen erfgoedwijs maken, dat is iets wat wij graag willen! Maar wat is dat nu precies, ‘erfgoedwijsheid’? Tijdens een workshop ga je aan de hand van eenvoudige oefeningen zien, hoe je samen met leerlingen tot het inzicht kunt komen dat erfgoed niet een vaststaand gegeven is. Wat namelijk voor de een erfgoed is, hoeft voor een ander geen erfgoed te zijn.

Meer over Spoorzoekers

In de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden bleek een grote behoefte aan een lokale erfgoedleerlijn binnen het basisonderwijs. De scholen vinden het belangrijk dat hun leerlingen kennis maken met de wortels van hun leefomgeving, daarnaar op zoek gaan, deze onderzoeken en deze leren waarderen: is dit erfgoed, waarom wel of waarom niet? Inmiddels hebben we subsidie toegekend gekregen om deze leerlijn verder vorm te geven. Bijgaand tref je hiervan het plan aan.

Doel van deze kick-off bijeenkomst

Bij deze kick-off bijeenkomst vertellen wij je meer over dit plan en ontdekken we hoe wij de kinderen erfgoedwijs kunnen maken. Na het volgen van de workshop o.l.v. zelfstandig educator en docent Jacquelien Vroemen, begrijpen we wat erfgoedwijsheid is en kunnen we dit verwerken en/of toepassen in de lessen. Na afloop van  de interactieve workshop bespreken we de opzet van de werkgroepen, die aan de slag gaan met de verdere ontwikkeling van de leerlijn.

Programma

16:30 uur        Inloop met eten
17:15 uur        Toelichting op Spoorzoekers
17:35 uur        Inspiratieworkshop Erfgoedwijsheid door Jacquelien Vroemen
19:35 uur        Korte pauze
19:45 uur        Bespreken opzet lokale werkgroepen Spoorzoekers
20:00 uur       Einde

Wanneer en waar?

Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 26 maart van 16:30 tot 20:00 uur in:

ULO Gorinchem
Zusterstraat 31
4201 EK Gorinchem

 

 

Aanmelden

Graag horen we vooraf of je aanwezig kunt zijn. Mail je naam, instelling en functie naar Cintha de Vreede via cmk@nationaalglasmuseum.nl