Co-teaching: samen aan de slag met de kunstvakdocent!

Je zou graag wat meer beeldende-, dans-, drama- of muzieklessen willen geven, maar je voelt je niet capabel genoeg. Je weet bijvoorbeeld niet hoe je met 25 leerlingen tegelijk gaat kleien. Of je wilt dramalessen geven, maar je weet niet goed hoe je de leerlingen veilig laat voelen. Dan is het fijn, als je het kunt leren met de hulp van een vakdocent. Met co-teaching lukt dit zonder dat het jou veel tijd kost, nee, het levert je zelfs tijd op. Daarnaast hebben jouw leerlingen er ook profijt van, want zij krijgen twee keer per jaar drie inspirerende lessen onder leiding van een kunstvakdocent.

Wat is co-teaching?

Bij co-teaching geef je samen les met een kunstvakdocent, zoals een vakdocent muziek. De vakdocent muziek weet bijvoorbeeld precies hoe je kinderen een ritme of een liedje aan kunt leren. En door dit samen met hem/haar te doen, leer jij het ook.  Het zijn series van drie lessen, waarbij de vakdocent de eerste geeft en jij meekijkt met behulp van een kijkwijzer. De tweede geeft de vakdocent samen met jou en de laatste geef jij zelf, waarbij de vakdocent kijkt hoe het gaat. Per jaar doe je twee van deze series. Met de vakdocent spreek je af wat je in de tussenliggende tijd gaat oefenen. Heb je tussendoor vragen? Dan kun je deze aan de vakdocent stellen.  Twee jaar lang word je op deze manier begeleid.

Ben je geïnteresseerd in co-teaching?

Ben je geïnteresseerd als school of als leerkracht? Meld je dan aan via je cultuurcoach of via cmk@nationaalglasmuseum.nl